mainontaa markkinointia ja muuta mukavaa

Aina vaan on asiakkaillamme ongelmia ymmärtää miten teipattua autoa pitää hoitaa. Siksi taasen kirjoitan tästä aiheesta. Jos haet pesuohjetta niin tästä se löytyy:

Tarramateriaalien ja tulosteiden pesu- ja kunnossapito-ohjeet
Tarramateriaalit voidaan kiinnittää monille erilaisille pinnoille, edellyttäen, että pinnat ovat puhtaita ja kuivia. Pinta tulisi olla puhdas myös rasvasta, liasta, silikonista, vahasta ja kiillotteista. Myös huokoiset materiaalit saattavat aiheuttaa kiinnitysongelmia.
Huomioithan myös kiinnityspinnan oikean lämpötilan. Teipattavan auton pinta on hyvä sulaa ja lämmetä sisätiloissa ennen asennusta. Mahdolliset auton pintavauriot tulisi myös korjata ennen yliteippausta tarran moitteettoman kiinnittymisen takaamiseksi. Hyvä teippauslämpötila on yli 20 astetta. Teippauksen jälkeen auto pitäisi olla vähintään 15 asteessa seuraavan yön yli.
Valitsemalla projektiin sopivan tarran oikealla liimalla ja käyttöominaisuuksilla varmistat helpon ja nopean asentamisvaiheen sekä tarran kestävyyden.
Yleistä
Tarramateriaalit voidaan pestä yleisimmillä autojen ja mainosten pesuaineilla. Pesuaineiden pitäisi täyttää seuraavat ominaisuudet:
− Tuote ei saa sisältää naarmuttavia ainesosia
− Se ei saa myöskään olla liian hapan tai emäksinen (pH arvo 3-11)
− Tuote ei saa myöskään sisältää voimakkaita liuottimia eikä alkoholia
Kaikissa puhdistustoiminnoissa pitää noudattaa pesuaineen valmistajan käyttöohjeita. Erityisesti niitä, jotka sisältävät tietoa terveydestä ja turvallisuudesta, ympäristön saastumisesta tai pesumenetelmästä.
Materiaaleilla toteutettavia teippauksia ei tulisi pestä 48 tunnin sisällä teippauksesta. Tämän ajan jälkeen on suositeltavaa huoltaa teippauksia vähintään kuukausittain.
Oikeaoppinen puhdistaminen
Materiaaleilla tehtyjä teippauksia voidaan puhdistaa kaikilla yleisillä autoteollisuuden käyttämillä puhdistusmenetelmillä, laitevalmistajan ohjeita noudattaen. Erityisesti tulee huomioida aika, jonka teippaus on tekemisissä pesuaineen kanssa.
Kaikki pesussa käytettävät aineet on laimennettava tuotteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Aineiden ei tulisi olla kemiallisesti liian aggressiivisia: mieluummin joko heikosti emäksisiä tai happamia (pH 3-11). Voimakkaat liuottimet sekä naarmuttavat pesuaineet ja välineet voivat vioittaa teippausta. Kaikki ylimääräinen pesuaine tulee huuhdella huolella pois.
Puhdistusmenetelmä:
1. Tarkista onko teippauksen pinnassa irtonaista likaa. Huuhtele lika pelkällä vedellä esim. matalapainesuihkulla.(Irtonainen lika kun voi naarmuttaa teippausta, mikäli sitä hangataan harjalla tai pesusienellä).
2. Käytä laimennettua pesuainetta. Pese lika pesusienellä tai pehmeällä harjalla. Älä hankaa irtonaista likaa, vaan huuhtele se pois ennen harjausta ylhäältä alaspäin, jotta kaikki irtolika lähtisi pois. Kuivaa pinta nukattomalla
kankaalla.
3. Kun kaikki lika on pesty pois, huuhtele pinta huolella, jotta kaikki ylimääräinen pesuaine poistuisi teippauksen pinnalta. Pinnan tulee kuivua rauhassa ennen teippaamista.
4. Epätasaisten pintojen, kuten pokkausten ja niittien puhdistamisen jälkeen pesuneste tulee kuivata huolellisesti pois (vaikka kuumailmapuhaltimella) ennen teippaamista.
5. Mikäli auto on juuri maalattu, maalipinnan tulee kuivua ja kovettua kokonaan. Useimmille polttomaalatuille pinnoille teipit voidaan kiinnittää heti maalin jäähdyttyä. Suurin osa automaaleista vaatii kuitenkin vähintään viikon kuivumisajan. Huonosti kuivuneiden maalipintojen liuotinjäännökset voivat heikentää teippien kiinnipysymistä.
6. Vaurioituneet pinnat saattavat vaikuttaa liiman kiinnittyvyyteen. Tästä johtuen pinnat kannattaa korjata ennen teippausta.
Peseminen painepesurilla
Materiaaleilla tehdyt teippaukset voidaan puhdistaa painepesurilla, mikäli seuraavia ohjeita noudatetaan
• Maksimi paine 80 bar (1200psi) :
• Korkein veden lämpötila 70°C
• Lähin suihkutusetäisyys 75cm (30°)
• Suihkutuskulma Suihku pitää osoittaa kohtisuoraan teippaukseen (90° kulmassa).
VAROITUS:
Vaikean lian puhdistaminen Terävässä kulmassa suihkutettu vesi saattaa vahingoittaa teippauksen reunoja ja aiheuttaa teippauksen (osittaisen) irtoamisen. Suuri määrä painepesurin kuumaa höyryä voi heikentää teippauksen kiinnipysymistä.
Suurin osa epäpuhtauksista voidaan puhdistaa edellä mainituilla menetelmillä. Diesel öljy, piki, maantiesuola ja kumi voivat kuitenkin tarttua teippauksen pintaan hyvinkin tiukasti. Suurin osa näistä voidaan poistaa miedoilla liuottimilla, kuten alkoholissa tai heptaanissa kastetulla rätillä. Paksut, erittäin vaikeasti irrotettavat liat voidaan poistaa pehmeällä, teippausta vahingoittamattomalla lastalla märällä rätillä. Tahrojen poistettua huuhtele pinta pesuaineella ja vedellä.
Koska voimakkaat liuottimet saattavat vahingoittaa etenkin tulostettuja teippauksia tai jopa maalipintoja, suosittelemme testaamaan käytettävän puhdistusaineen ominaisuudet ennen varsinaista puhdistustyötä.

29.5.2022

Nyt on oikea aika tummentaa auton lasit

28.11.2018

verkkokauppamme on avautunut!
Käy tutustumassa tarrakauppa.fi

 

 

 

Blogi

Auton pesusta

Uusia tuotteita varastoomme

Lasien tummennusta